Waarom U Nog Gezonder En Makkelijker Kookt Met Een Combi Stoomoven

 

De gecombineerde stoomoven, combi stoomoven of combi steamer geheten, combineert de stoomoven met een hete lucht oven wat de toepassingsmogelijkheden aanzienlijk verhoogt. Met dit apparaat kan niet men niet enkel meer koken, maar ook bakken en braden met gestuurde vochtigheidsgraad. Braden zoals een professional is met deze combi stoomoven technologie mogelijk: het garen of braden op lage temperatuur met verhoogde vochtigheidsgraad wordt ook thuis mogelijk. Hierbij wordt vlees kort aangebraden in de pan, waarna het op lage temperatuur (60° tot 80 °) in de stoomoven bij 60% luchtvochtigheid urenlang kan garen zonder uit te drogen of de mooie rozé kleur binnenin te verliezen.combi stoomoven  

 

Een combi stoomoven kun je op verschillende manieren gebruiken:
1. Als gewone oven. De oven werkt als een heteluchtoven. U kunt met deze functie van het apparaat bijvoorbeeld een taart bakken.
2. Om gerechten mee gaar te stomen.Het stoomgedeelte van de combistoomoven werkt door water, opgewarmd tot stoom, dat de gerechten gaar stoomt. Bij sommige combistoomovens wordt het water buiten de oven opgewarmd en als stoom ingebracht. De meeste types hebben een waterreservoir met een warmte element in de oven en wordt het water ter plaatse tot stoom opgewarmd.
3. Combinatie van beiden. Met een combinatie van de heteluchtoven en de stoomfunctie kun je bijvoorbeeld vlees braden.
4. Ontdooien en opwarmen. Met behulp van de warmte kan de combi stoomoven ook worden gebruikt om gerechten op te warmen of te ontdooien.
 

 

De voordelen van een combi stoomoven 

De combi stoomoven of combi steamer heeft veel voordelen: 

-          Behoud van voedingsstoffen in de gerechten (vitamines, mineralen) 

-          Er is geen boter of vet meer nodig voor de bereiding van het eten 

-          Er kunnen meerdere gerechten tegelijkertijd in worden klaargemaakt 

-          De smaak van het eten blijft beter in een stoomoven 

-          Geen overkoken of aanbranden 

-          Vlees en vis zullen mals en sappig blijven en niet meer uitdrogen 

-          Groenten behouden hun “bite” 

-          Geen kookluchtjes 

-          Geen toezicht nodig op het bereidingsproces (er kan niets overkoken of aanbranden) 

-          De kooktijd is onafhankelijk van de hoeveelheid voedsel die bereid wordt, 3 aardappelen garen in dezelfde tijd als 10 aardappelen. 


Combi stoomoven van de maand 

Als combi stoomoven van de maand kiezen wij voor de combi steamer 6H 590 BTCX van Fagor. Deze combi stoomoven is zeer gebruiksvriendelijk en beschikt over unieke eigenschappen. De combi stoomoven van Fagor heeft bijvoorbeeld een zelfreinigende functie. Daarnaast heeft het ook een kookboek met wel liefste 25 recepten. Met één druk op de knop kun je een programma instellen om een gerecht te bakken.

 

fagor combi steamer

 

Eigenschappen van de Fagor 6H 590 BTCX Combi Stoomoven zijn: 

Inhoud: 40 liter
14 kookprogramma's
Geventileerde dampuitlaat
Zelfreinigend (pyrolyse functie)
Grillfunctie
Pizza functie
Touch control bediening
Kookboek met 25 recepten
Snelle voorverwarming "Celeris"
Koude deur 4 glaspanelen
Diepe geëmailleerde bakplaat
Geëmailleerde bakplaat
Verchroomd rooster met veiligheidsaanslag
Binnengeleiders
Veiligheidsthermostaat
Kinderslot
Filter damp- en geurkatalysator
Timer 

Energieklasse A  

 

Klik hier voor meer informatie over deze stoomoven.

 

 

Laat u goed adviseren door een Inbouwapparatuur Expert

Het is zeer belangrijk om de juiste keuze te maken bij de aankoop van een combi stoomoven. Een goed advies en eventueel een demonstratie is daarbij zeer belangrijk want met een combi stoomoven kan meer dan u voor mogelijk houdt. Zoek daarom een Inbouwapparatuur Maestro Dealer bij u in de buurt voor een goed advies.

 

Ga hier naar de lijst met Inbouwapparatuur Maestro Dealers bij u in de buurt.